tiistai 3. syyskuuta 2013

Terhi Mickelssonin grafiikka liikkuu nettikaupassa

Käsityöläisyrittäjän vuoteen mahtuu parikymmentä tapahtumaa Kuninkuusraveista Naisten messuihin. Painopiste on kuitenkin siirtymässä nettikauppaan.


Kuvataiteilijan ura oli Terhin haaveena jo lapsena. Lepohetki metsän siimeksessä -työ
kuuluu hänen suosituimpiin printtitauluihinsa.  


Käsityöläiskiertolainen on monessa mukana. Jokiå designin ohella Terhi Mickelsson on jäsenenä kahdessa muussa usean taidekäsityöläisen yhteismyymälässä. Helsingin Unioninkadulla sijaitseva Artisaani on toiminut lähes 40 vuotta. Bockin taloon Senaatintorin varrelle keväällä syntynyt myymälä on alkuvaiheissaan.

Keraamikoksi Kuopion taide- ja käsiteollisuusakatemiasta valmistunut Terhi Mickelsson on toiminut yrittäjänä jo 21 vuotta.

”En halua lokeroitua mihinkään, haluan tehdä uusia asioita”, hän kuitenkin painottaa.

Vaikka hänen pupu- ja koirakuppinsa ovat edelleen suosittuja, tekijä näkee keramiikan olevan laskussa jo pidempään. ”Lasi on käsitykseni mukaan mennyt edelle”, Terhi Mickelsson kertoo.

Puput ja koirat kurkistelevat edelleen kupeissa. Hän ei enää anna niitä jälleenmyyjille, vaan myy itse yhteismyymälöissä ja tapahtumissa sen verran kuin ehtii tehdä.

Nettikauppa nousussa


Nyt yritystoiminnan pääpaino on nettikaupan kehittämisessä.

Erityisesti eläinaiheisesta grafiikasta tehdyt painokuvat sopivat hänen mukaansa hyvin verkkokauppaan. ”Printtitauluja on helppo ostaa, ja ne kulkevat helposti postitse asiakkaille niin Suomessa kuin ulkomailla”, hän sanoo.

Terhi toivoo kaupankäynnistä entistä suuremman osan siirtyvän verkkoon, sillä se vapauttaisi aikaa ideointiin ja uusien kuvien tekemiseen.

Markkinoita tauluilleen hän etsii myös ulkomailta.

Hän uskoo, että vuoden kuluttua nettikauppa kukoistaa ja printtitauluilla on myös jälleenmyyjiä.

”Ihmiset puhuvat taloustilanteesta, mutta itse en ole huomannut sen vaikuttavan ainakaan kielteisesti omaan myyntiini. Nettikauppa on vilkastunut.”

Yksityiskohta Anna mennä! -taulusta.  

Kuvien tarinat
lasten kuvakirjaksi


Eläinaiheisten kuvien takana on aina tarina. Sen Terhi haluaa pukea sanoiksi ja tehdä lasten kuvakirjan. Kirjan kustantaa hänen poikansa yritys, Kingdom Helsinki Oy.

Vuoden mittaan hän kiertää parissa kymmenessä tapahtumassa, myy tuotteitaan torilla mökkiseudullaan Somerniemellä ja päivystää yhteismyymälöissä.

”Kuninkuusravit ja muut hevostapahtumat ovat hyviä myyntipaikkoja. Niissä on täsmämarkkinat eläinihmisille”, hän sanoo.


Nettikauppa


Teksti ja kuvat:
Leena Kultanen



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti